Hvordan beregnes ydelsen på et lån?

Dette spørgsmål kan være noget besværligt at skære helt klart ud for dig, men vi skal gøre en indsats. Grunden til dette er, at det ofte afhænger af den specifikke bank, når du skal have udregnet din ydelse hver måned. Denne ydelse er den månedlige betaling, som du skal tilbagetale for det lånte beløb. Det gælder både banklånet og for dig, der låner penge online. En ydelse er sammensat af renter, bidrag og afdrag. Derfor er ydelsen den, der udgør din månedlige betaling for dit lån.

Ydelsen beregnes ud af dine ønsker om, hvor mange år du vil have til at afdrage på dit lån. Samtidig vil dine rente og have en afgørende betydning for din ydelse, og det er her, hvor de dyre online lån kan volde dig problemer. Her kan du have en ÅOP på over 500%, hvor du ved et banklån ikke engang vil komme over 10%. Lånets løbetid handler om, i hvor mange år du gerne vil have lånet til at løbe over. Jo flere år det løber over, desto længere tid har du til at tilbagebetale lånet. Afdraget er i stedet for det antal af år, hvor du ikke vil afdrage på dit lån.

Der er forskellige muligheder alt efter, hvilken lånetype du optager. Låner du i banken, er der i langt de fleste tilfælde mulighed for en afdragsfrihed på omkring 10 år. Dette er ikke tilfældet, hvis du optager et lån online. Her skal du betale med det samme, og hvis ikke du kan betale tilbage, så vil du blot få pålagt endnu flere gebyrer og højere renter på dit lån.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *