4 eviggrønne tips til at finde det bedste kviklån

Selv om reglerne for kviklån og andre online lån på nettet ændrer sig til sommer, gælder de 4 eviggrønne tips til, hvordan du finder det bedste kviklån stadigvæk. Du får dem her!

Selv om der kommer nye regler for kviklån, der bl.a. sætter et loft på ÅOP’en for denne lånetype, ændrer det ikke på den måde, som du finder frem til det bedste kviklån på.

Du skal stadig være lige så omhyggelig og realistisk, når du vurderer de enkelte låneudbydere, og – måske allervigtigst – din egen privatøkonomi før og efter lånet et taget. For afbetalingen på et lån kan have indvirkning på din økonomi i måske op til rigtig mange år fremover.

Start med at lægge et budget

Selv om du aldrig bliver bedt om at stille med et budget, når du låner penge på nettet, er det stadig en god ide at gøre det.

Det giver dig nemlig en bedre mulighed for at vurdere din økonomi og finde ud af, hvor meget du har råd til at afdrage på lånet – og dermed hvor mange penge, du har råd til at låne.

Start med at lægge et budget, som det ser ud, før du låner penge. Her er der god viden at hente i dine kontoudtog fra banken. Og læg så et, hvor du har lagt afdragene på lånet ind – og tag så en realistisk vurdering af, hvorvidt du har råd til at låne.

Husk at være realistisk, når du lægger budgettet – og f.eks. henlægge penge til uforudsete udgifter.

Find de tre billigste låneudbydere

Når du har fundet ud af, hvor stort et afdrag du har råd til, er det på tide at gennemgå listen over låneudbydere her på siden.

Find de tre udbydere, der tilbyder den laveste ÅOP på lånet. ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent, og angiver hvor mange procent af de penge, du afdrager på lånet over et år, der går til renter og gebyrer på lånet. De udbydere, der tilbyder den laveste ÅOP, er de billigste at låne hos.

Så nemt er det!

Ansøg om lånet hos de tre låneudbydere

Når du har fundet de tre låneudbydere, der har den laveste ÅOP, ansøger du om lånet hos hver af dem.  Det kan du trygt gøre. For du hæfter ikke for noget, før du har underskrevet lånekontakten med dit NemID.

Derved finder du ud af, om du kan blive godkendt til lånet. Samtidig får du fat i førnævnte lånekontrakt.

Her står den ÅOP og det månedlige beløb, du skal betale tilbage på lånet. De to tal vil oftest være forskellige fra dem, som låneberegneren på låneudbyderens hjemmeside viste. For låneberegneren anvender en gennemsnitlig procentsats – og ikke den, som låneudbyderen ender med at tilbyde dig ud fra deres vurdering af din økonomi.

Læs lånekontrakten igennem, før du godkender lånet

Find nu den lånekontrakt, der giver dig den laveste ÅOP på lånet.

Men vent med at underskrive den. Læs først lånekontrakten grundigt igennem! Derved finder du også ud af, hvordan du er stillet, hvis du skulle komme ud i, ikke at kunne betale afdragene tilbage – eller får betalt dem for sent.

For i kontrakten står de faktiske gebyrsatser for f.eks. rykkere, inkasso og så videre. Samt hvordan proceduren er for henholdsvis rykkere og inkassovarsler.

Er du stadig tryg ved låneudbyderen, efter du har læst kontrakten, underskriver du den med dit NemID – og får så pengene udbetalt.

Er du ikke tryg ved kontrakten, kan du kigge nærmere på kontrakten fra den eller de andre låneudbydere, som også godkendte dig til lånet.

På den måde er du sikker på, at du får fundet det bedste lån – både til din pengepung og din mavefornemmelse.

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *