Forbrugslån

Forbrugslån er først og fremmest en type af lån. For dem, som ikke ved så meget om økonomi, banker og låneaftaler, så kan alle typer af lån måske synes at gå en smule ud i ét. For det handler jo egentlig bare alt sammen om at låne penge, som man så kan bruge på det man nu engang vil, ikke?

Vi modtager provision fra alle låneudbyderne på listen, og den indeholder ikke alle låneudbydere.

{{ item.min_amount | money }} - {{ item.max_amount | money }} kr.

Lånebeløb

{{ item.min_maturity }} {{ item.maturity_unit }}

Løbetid

{{ item.min_age }}

Min. alder

{{ item.min_interest | percent }}

Rente

{{ item.custom_field_value }}

{{ item.custom_field_label }}

Men nej, sådan er det faktisk langt fra. Selvfølgelig er mange af koncepterne inden for alle typer af lån det samme. Man låner – som privatperson eller som firma – et beløb fra en eller anden form for institution, som man så efterfølgende betaler tilbage med renter.

forbrugslånMen når det kommer til de vilkår, som omgiver denne lånetransaktion, så kan de faktisk variere så meget, at det på det nærmeste ville være faktuelt forkert at påstå, at de på nogen måder kan siges at være det samme. Der er nemlig et utal af ting, som kan variere, når det kommer til låneaftaler. De mest basale vilkår, såsom hvad pengene skal bruges til, hvor høj renten er og hvad beløbet lyder på, kan nemlig gøre udslaget for, om der er tale om den ene type af lån eller den anden.

Dette bringer os således tilbage til spørgsmålet om forbrugslån. For hvor befinder denne type af lån sig så inden for låneaftalernes verden? Kort fortalt, så er et forbrugslån et lån, der er designet til at dække umiddelbart forbrug. Det er således ikke en portion penge øremærket til en bestemt investering, men derimod et mindre beløb, som man kan bruge som man selv lyster.

Vi anbefaler kun, at man låne penge hvis man ikke på anden måde kan få det til at løbe rundt. Inden man låner penge anbefaler vi ligeledes at man har lagt et fyldest gørende budget der overskuelig gøre udgifterne i ens økonomi således, at man har mulighed for at se om det er en god beslutning at tilføje yderligere udgifter.

Forbrugslån har altså den fordel, at man slipper for en lang forhandling og meget indgående aftale med banken om vilkår. Her bliver ens distribuering af penge ikke overvåget, men er derimod overladt helt til én selv. Sammenligner man denne type af lån med andre former for lån, så er der således store fordele. På minussiden skal dog nævnes at renten ofte er lidt højere, og at beløbet sjældent kan forhandles over 100.000 kroner.

Det er oplagt til at dække de lidt mindre udgifter i livet. Det er ikke her man skal vende sig hen, når man for eksempel skal investere i hus eller købe en stor familiebil. Derimod er de gode til, når det kniber lidt mere akut med økonomien. Det kan for eksempel være nogle hårde hvidevarer, der er gået i stykker, en fugtskade i kælderen eller noget tredje. Lige meget hvad har forbrugslån den fordel, at processen ofte er hurtigere fordi den involverer langt færre møder og kontrakter med bank eller med det potentielle låneinstitut.

Når det så er sagt, så er der nogle, som kan siges at være bedre end andre. Lad os tage et grundigere kig på, hvilke typer af lån, som kan anbefales, og hvilke man i højere grad bør holde sig fra.

Billige forbrugslån uden sikkerhed

På sin vis er det lidt underligt at snakke om billige og dyre muligheder. Billige forbrugslån er på en måde et luftkastel, for man kan jo sige, at et lån koster præcis lige så meget, som man låner. Men dette er faktisk langt fra sandt, og det vil de fleste personer, som på det ene eller det andet tidspunkt har prøvet kræfter med at låne, kunne nikke genkendende til.

Renten er nemlig meget definerende for, hvor dyrt et lån i sidste ende kommer til at være. Således kan man sige, at dem med en lav rente også er billige forbrugslån. Jo lavere renten er, jo mindre kommer man nemlig til at betale ”ekstra”, når man betaler lånet tilbage. Jo højere renten er, jo mere kommer man også til at supplere den oprindelige lånesats med.

I denne forbindelse er der rigtig mange mennesker som tror, at det altid er sikrest og bedst at låne penge via sin bank. Dette kan på nogle punkter godt have sin rigtighed. For eksempel, så er der få pengeinstitutter, som er så pålidelige og sikre som bankerne. Bankerne har nogle helt fastlåste procedurer for, hvordan en lånetransaktion foregår, og så tilbyder de ikke lånet i første omgang, hvis de ikke mener, at det er sikkert for både dem og dig.

Mange uafhængige låneudbydere specialiserer sig blandt andet i kvik- og sms-lån. Disse lånetyper kan man sige er de mest ekstreme former for forbrugslån. Med en enkelt sms eller en enkelt opringning kan man nemlig bestille et beløb, og dermed vil de lånte penge i løbet af få timer eller få dage tikke ind på ens konto. Her er der et minimum af kontrol, og et maksimum af frihed.

Nogle af disse typer har en høj rente, men nogle har også en ekstremt lav. Derfor er det en rigtig god idé at undersøge markedet, før man træffer valget om, hvilken udbyder man endeligt ønsker at bruge i forbindelse med sit forbrugslån. Det kan være at ens bank har det helt rigtige tilbud på lige præcis det beløb, som man ønsker at låne. Det kan også være at banken er helt hen i vejret, og at det giver langt bedre mening at benytte sig af online muligheder.

Valgmulighederne er så mange, at det faktisk kan synes helt umuligt at træffe et endeligt valg. Nedenfor er der derfor samlet nogle bud på de absolut billigste forbrugslån på markedet lige nu, samt fordel og ulemper ved disse i forhold til hinanden.

Billigste forbrugslån med sikkerhed

Der er rigtig mange udbydere, om profilerer sig på at være den billigste udbyder af forbrugslån. Foretager man således en søgning på nettet, så kan dette lynhurtigt resultere i mere forvirring end hjælp – for hvem skal man egentlig tro på, og hvem har ret? Det er ikke sikkert, at man bare lige kan gå ind og gennemskue dette som en privatperson, som slet ikke er inde i principperne bag det at låne.

Heldigvis er der god hjælp at hente – og sjovt nok kommer denne hjælp faktisk også fra selve internettet. For ud over selve siderne hvor man kan finde tilbud på kviklån, sms-lån osv., så findes de heldigvis også sider, som tilbyder en samlet oversigt over tilbuddene og holder dem op imod hinanden. Det drejer sig altså om uafhængige hjemmesider, som producerer lister over alle de billigste forbrugslån.

Der er også flere smarte mekanismer at finde på nogen af denne type af hjemmesider. For eksempel er det muligt at lave mere avancerede søgninger, så man bedre kan finde de forbrugslån, som passer til ens behov, og som samtidig er de billigste. Her kan man eksempelvis skrive det beløb man gerne vil låne, og samtidig indtaste tilbagebetalingstiden. Så søger maskinen selv på de muligheder, som der findes online.

Som det bliver antydet af denne søgefunktion, så er det meget individuelt, hvilken type af forbrugslån som kan være det billigste for netop én. Det kommer nemlig rigtig meget an på ens økonomiske situation, hvor meget man har brug for at låne, og hvor lang tid det skal tage at betale det tilbage. Ønsker man eksempelvis en ekstremt hurtig tilbagebetaling på for eksempel 1 år, så betyder det måske ikke så meget, at renten er høj. Vil man derimod betale tilbage over længere tid, så kan en høj rente være ganske katastrofal.

Således kan renten for eksempelvis ændre sig inden for samme udbyder, alt efter beløbets størrelse. Der er også nogle udbydere som slet ikke tilbyder beløber af en bestemt størrelse, så selvom renten måske generelt er lavere her, så vil det billigste forbrugslån inden for dette beløb måske stadig være at finde hos en anden. Det er således enormt vigtigt at huske at være kritisk, og ikke godtage den første den bedste hjemmeside, som tilbyder den type af forbrugslån, som man søger.

Generelt kan man dog sige, at nogle lånetilbud bare er bedre end andre, og dette skal man selvfølgelig være opmærksom på, når man træffer sin endelige beslutning. Forbrugerrådet Tænk kunne for eksempel i en undersøgelse konkludere, at bankerne i 2017 faktisk var den billigste løsning når det kommer til forbrugslån.

Skal man se bankerne som det billigste alternativ, så må man overveje med sig selv, om man er villig til at gå igennem det lidt mere besværlige forløb med eksempelvis en låneansøgning og en mere bindende aftale, for så at få en bedre rente. Ofrer man den billige rente kan man jo nemlig til gengæld benytte sig af sms- og kviklån, og på den måde få processen til at gå langt hurtigere end den ellers ville gøre.

Billigt forbrugslån

Men når man så endelig har fundet et billigt forbrugslån og har taget det, hvad kan man se bruge det til? Folk tager generelt et billigt forbrugslån af alle mulige forskellige årsager, og grundene kan således være rigtig mange. For manges vedkommende er det tit et spørgsmål om nødvendighed. Som allerede nævnt kan det være en række pludselige udgifter, som man ikke havde set komme, og som man dermed ikke har sat penge til siden til.

Dette kan være rigtig mange ting. For mange kan det være en regning, som pludselig dumper ind af brevsprækken, og som man ikke havde nogen forventning om ville komme. Det kan også være en rejse som vennerne skal på, og som man bare super gerne vil med til. Det kan også være et supplement til det generelle forbrug, noget som kan blive nødvendigt, hvis man for eksempel er studerende eller enlig forælder.

Et billigt forbrugslån kan man nemlig komme rigtig langt med. Fordi beløbet kan variere kan det være alt fra et tilskud til en ny kogeplade til en mere gennemgribende forandring som nyt tag på huset. De lette låneomstændigheder og det faktum, at man ikke er nødt til at stille sikkerhed, gør, at det er en hurtig måde at skaffe sig økonomisk sikkerhed på når man er presset.

Det er dog vigtigt ikke at begynde at betragte et lån som en pengegave. Det er nemlig altid et lån, og det er ikke gratis – tværtimod. Det er  jo nemlig altid sådan, at pengene skal betales tilbage, og det endda med renterne. At tage et lån bør derfor ikke være en spontan øjebliks beslutning, men derimod noget, som man virkelig overvejer og tænker grundigt over, før man gør det. Lån penge hvis du har taget beslutningen, på den måde bliver du ikke skuffet.

Hermed dog på ingen måde sagt, at man skal være bange for at tage et billigt forbrugslån. Lån er en integreret og meget normal del af den danske økonomi, og det er meget få mennesker, som ikke oplever at tage et eller flere lån på et tidspunkt igennem deres liv. Som med så meget andet, når det kommer til økonomi, så handler det først og fremmest om at tænke sig om og tage gode og velovervejede beslutninger. Kan man det, så er der intet at frygte.

Sidder du lige nu og overvejer at taget et forbrugslån, så er der egentlig kun to ting, som du skal overveje: Har jeg brug for pengene, og hvilken type af forbrugslån vil være det jeg skal vælge? Når man har besvaret disse to spørgsmål, så er der faktisk kun én ting tilbage at gøre.

Denne ting er at tage lånet. Igen varierer processen lidt efter typen af lån. Et sms-lån foregår naturligt nok over sms. Et kviklån foregår tit via en hjemmeside eller via en opringning over telefon. Et forbrugslån via en bank varierer fra bank til bank, men man skal altid tage kontakt til banken på den ene eller den anden måde. Herefter vil pengene tikke ind på kontoen, og man kan bruge dem til det, man havde tiltænkt dem til – hvad end dette er noget praktisk, noget fornøjeligt eller noget helt tredje. Du kan finde en oversigt over kviklån her.